Cplusplus.nu

Geeks, Snippets and Caffeine

Om WIFI och Internet of Things —

Så som titeln antyder så kan mängden apparater som ska kopplas samman i hemmet vara en grund för mer komplikationer. Om du nu inte använde trådlös teknik. Med t ex. Wifi, så behöver du inte längre dra kablar runtom i hemmet. Sedan så använder ju dagens teknologi sig av trådlösa nätverk, dvs. telefoner, plattor osv.
Och om dessa nu inte kunde utnyttja ett trådlöst nätverk så hade de ju knappt fungerat. Bara tanken av att någon skulle koppla samman en platta med en sladd, för att sedan kunna röra sig runt är ju skrattretande i sig.

 

 

kabelharva
Men tack vare den fantastiska teknologi som är trådlösheten, så har de öppnat portarna till små mobila enheter som förenklar och förbättrar vår vardag. Och ingen av dem hade kunnat vara möjlig om det inte vore för trådlösheten.
Så nu kan du sitta och läsa nyheterna, spela på betser odds, kolla upp en viktigt bit fakta eller uppdatera sin sociala media, vart du vill i hemmet. Samt med andra typer av nätverk så kan du göra det nästan var som helst i landet!
Så med fler apparater i ditt hem, så behöver det inte nödvändigtvis göra det mer komplicerat. Utan du kan till och med ha gäster hemma som lätta kan utnyttja din Wifi-nätverk, så att inte ens de behöver vara frånkopplade från nätet när det behöver det som mest. Jag minns själv när jag hade så kallade LAN-fester hemma där mina vänner kom hem till mig med sina datorer. Det var en mardröm att få till en situation där de alla kunde koppla in sig genom sladdar. Så idag när mina vänner istället kan komma hem till mig och snabbt koppla upp sig till nätet så tackar jag den trådlösa teknologin.


Categorised as: Uncategorized

Comments are disabled on this post