Cplusplus.nu

Geeks, Snippets and Caffeine

En arbetsplats för en hacker —

hacker

 

 

Är det så här du tänker dig att en hackers arbetsplats ser ut? Tänk om, det där är vad vi ser i filmer och på TV (men säkert varje hackers dröm och verklighet för vissa). Sannolikheten att hackers kontor ser ut som ditt och mitt, eller som våra sovrum, är mycket högre. Vad skulle dock göra den lite bättre än ditt och mitt kontor? Här är tipsen!

Stående skrivbord

Att sitta ner hela dagarna har både dina för- och nackdelar, men mest nackdelar. Att ha ett skrivbord där du måste stå upp är mycket bättre för din hållning och uthållighet. Om det är ett skrivbord som är justerbart, som ibland kan användas sittandes, så är det ännu bättre. Mer effektivt arbete som utförs vid dessa skrivbord!

Belysning

Belysningen är viktig för att kunna fokusera. Finns det möjlighet för naturligt ljus så är det bäst, men tänk annars på att ha annan belysning är den som kommer ifrån skärmarna. Ett tips är att inreda med led-lister, då kommer det tillräckligt med ljus som är fokuserat på den platsen du har valt, utan att det stör din fokus.

Inred med färg

Färg är så underskattat, särskilt inom teknik. Bryt mönstret med allt grått och svart från alla apparater och släng in någon färgglad pryl som piffar upp rummet. Färger påverkar vårt humör, och lite positivitet på arbetsplatsen har aldrig skadat någon.

Bekvämlighet

Kontoret behöver inte alltid vara stelt och obekvämt att vistas på. Det är ändå här som man kommer att spendera flera timmar av sin dag, och ibland även nätter. Få in en loftsäng där det går att ta powernaps istället för att dricka 20 koppar kaffe, eller övernatta ifall det skulle bli en lång arbetsdag. Och för att göra det ännu bekvämare för dig att sitta otaliga timmar framför skärmarna så installera golvvärme. Det går inte att klaga på ett varmt och behagligt golv, istället för att rycka till varje gång fötterna nuddar vid golvet.

Organisation

Hyllor och lådor med plats för alla papper, pärmar och vem vet vad. Att hålla reda på vart allt är, blir mycket lättare efter lite organisering. Tappa inte fokus på arbetet för att du inte kan hitta den där grejen du behövde, lägg allt på sin rätta plats från början. Och glöm inte att även försöka hålla reda på dina egna tankar, då är en whiteboard en bra idé!


Categorised as: Uncategorized

Comments are disabled on this post